Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@07:20:16 GMT

دو نسخه ارزشمند از مناجات امام علی(ع) در هند+ عکس

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۴۵۷۴

دو نسخه ارزشمند از مناجات امام علی(ع) در هند+ عکس

مرکز میکروفیلم نور همزمان با عید سعید غدیر چاپ همانند دو نسخه از مناجات و کلمات قصار امیرالمؤمنین، امام علی (ع)، را در دهلی نو منتشر کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور به مناسب عید سعید غدیر خم دو نسخه نفیس و ارزشمند از مناجات امام علی(ع) و نثر اللآلی را بازسازی و چاپ همانند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مناجات امیر المؤمنین یا مناجات عینیه،رساله‌ای مختصر در مناجات عرفانی و راز و نیازهای معنوی است که منسوب به امیر المؤمنین علیه السلام است و برخی از محدثین آن را به امام چهارم شیعیان، علی بن حسین زین‌العابدین علیه السلام نسبت داده‌اند. شیخ عبدالله بن سماهیجی این مناجات را در صحیفه علوی ذکر کرده است.

این مناجات مشتمل بر 28 بیت است که با عنوان "الهی" آغاز می‌شود. نسخه در قسطنطنیه کتابت شده است و از ترقیمه این کتاب معلوم می‌شود که محمدرضا انسی به سال 994 هـ در شهر قسطنطنیه برای سلطان مراد خان کتابت کرده است. این نسخه به خط نستعلیق است در صفحات آخر این نسخه 318 تن از رجال و علمای بزرگ با مهر خود به تصدیق این نسخه پرداخته‌اند.

کتاب «نثر اللالی» نیز رساله مختصری است که فضل بن حسن طبرسی در آن سخنان کوتاه امیرالمومنین علی بن ابی طالب(ع) را بر اساس الفبایی گردآوری کرده است. نسخه‌های متعددی از این رساله در کتابخانه های دنیا موجود است.

کتابی از امام رضا (ع) که به دستور مأمون با آب طلا نوشته شد

 

این نسخه ای همانندسازی شده از نثر اللآلی با داشتن تذهیب‌های زیبا اهمیت و ارزش نسخه را دو چندان کرده است، از متن عربی آغاز نسخه «الکتب رسم خزانه المخدوم» معلوم می‌شود که این نسخه مربوط به کتابخانه‌ای سلطنتی بوده است و کتابت و تذهیب این نسخه ارزشمند را خطاط مشهور یاقوت المستعصمی (قبلة الکتاب)انجام داده است. وی کتابت و تذهیب این نسخه را در ربیع الثانی سال 714 هجری قمری به پایان رسانده است. تعداد صفحات این نسخه 58 صفحه است. صفحه اول آن حاوی یک عکس است و اطلاعاتی مربوط به تعداد صفحات را داراست. اصل نسخه از صفحه دوم آغاز می‌شود و عنوان «ذلک الکتاب المبارک» در آغاز آن به چشم می‌خورد که ذیل آن نیز این عبارت آمده است: «بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و الصلواة و السلام علی خیر خلقه محمد و آله الطیبین الطاهرین المعصومین...».

صفحه چهارم این نسخه که در حقیقت متن آغازین کتاب است، اینچنین آغاز می‌شود: «هذا کتاب نثر اللالی من کلام مولانا امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علی ترتیب حروف المعجم فاولها حرف الالف...».

اولین حدیث این نسخه: «الایمان المرء یعرف بإیمانه» و آخرین آن «یسعد الرجل بمصاحبة السعید» ذیل هر حرفی حدود 10 حدیث ذکر شده است به نظر می‌رسد نویسنده التزام داشته 10 حدیث را ذکر کند، اما ذیل برخی از حروف کمتر از 10 حدیث نیز وجود دارد. 283 حدیث نیز در نسخه حاضر ضبط است.

هر صفحه از کتاب حاوی 10 سطر است در پنج سطر متن عربی و پنج سطر به صورت یک درمیان ترجمه احادیث به زبان فارسی موجود است. متن عربی مذهب و ترجمه آن با رنگ شنگرف به خط نستعلیق نوشته شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام علی ع کتاب امام علی ع کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر،نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

در این نشست یاسر احمدوند؛ رییس و علی رمضانی؛ قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارند و پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه حضور دارند.

با توجه به اینکه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آخرین مراحل آماده‌سازی را برای میزبانی از مخاطبان طی می‌کند، اصحاب رسانه می‌توانند پس از پایان نشست خبری از محل برگزاری تصویربرداری و بازدید داشته باشند.

نشست خبری این دوره از نمایشگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت از ساعت ۱۰ یکشنبه در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

کد خبر 6095064 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد